Troværdig klimarapportering gjort helt enkelt

Automatisk udregning af CO2 på SCOPE 3 Sporbar dokumentation på alt Gratis så længe du ønsker det

Sådan hjælper vi vores kunder med Scope 3

Ærlig CO2-regnskab med sporbar dokumentation

Du kan godt benytte Verarca uden at fingrene skal på tastearbejde. Men skal du gøre klar til revisor, eller vil du opbygge et fyldestgørende anlægskartotek med alt samlet, har systemet funktionerne klar. Du kan berige data med alt lige fra billeder og lokation til ansvarlige medarbejder og meget mere, så I altid har styr på alle aktiver, kan lette administrationen og nemmere kan tage oplyste beslutninger om virksomheden værdier.

Læs mere

Automatisk udregning af CO2-aftrykket for Scope 3
Med Verarca får du al relevant data på aktiver samlet ét sted. Du behøver ikke engang taste noget ind i vores system! Alt du skal gøre er at bogføre bilagene i jeres bogføringssystem, så bliver al data automatisk synkroniseret og opdateret i systemet – og du sidder med det forkromede overblik, også efter aktiverne er afskrevet
Være på forkant med loven – og konkurrenterne
Når du bruger Verarcas digitale anlægskartotek kan du vinke farvel til Excel. Farvel til tidskrævende, manuelle indtastninger, farvel til konstant dobbelttjek af drilske formler og farvel til lange mailkorrespondancer med revisoren for at dele billedmateriale og fakturaer. Er Verarca så endnu et “smart” nicheprogram, som du skal forholde dig til oveni alle de andre programmer? Nej! Verarca trækker data automatisk og sparer dig for tastearbejdet. Tunge, uoverskuelige anlægskartoteker i Excel er fortid.
Anvende mest anderkendte regnemetopder, som bruges af 9/10 Fortune 500-virksomheder
Undgå rod i formlerne og menneskelige fejl. Den automatiske overførsel betyder, at der ikke laves tastefejl, leasede aktiver glemmes ikke i farten og ivrige hænder udefra, kommer ikke til at slette vigtige felter. Alt er beskyttet bag adgangskode, og I kan derfor være sikre på at kun de rette vedkommende har adgang.
Klimaindsats med reel effekt
Er I på forkant med den nye bogføringslov, eller puster den jer i nakken med kravet om digital bogføring og dertil hørende digitale bilag? Funktionerne i Verarca giver jer mulighed for nemt og overskueligt at tilføje alle relevante detaljer og bilag til anlægskartoteket, også historisk. Du får altså muligheden for, at digitalisere den sidste del af bogføringen, som endnu ikke er omfattet af de nye lovændringer
Overskuelige dashboards med jeres klimaftryk
Verarca er et uafhængigt digitalt anlægskartotek. Det betyder at vi integrerer med de største bogføringsprogrammer, så I kan benytte vores anlægskartotek uanset hvilket program, I bruger nu, eller om I en dag skifter.

Klimarapportering – gjort helt enkelt

Med Verarca får din virksomhed en samlet oversigt over alle relevante data til klima-rapportering.

Nogle virksomheder er allerede godt i gang med klimarapporteringen, men risikerer en stor arbejdsbyrde, når nye kunder bruger andre standarder end dem, virksomheden har dokumenteret indtil nu.

Verarca trækker aktivernes klima-data fra en række databaser og gør det let for din virksomhed at byde nye kunder med andre rapporteringsstandarder velkomne.

Scope 3-beregning er implementeret i Verarca

For de fleste virksomheder, der arbejder med udvikling of produktsalg, ligger langt den største CO2-udledning i det såkaldte scope 3.

Scope 3 dækker over en virksomheds indirekte udledninger, og er dermed også oftest uden for virksomhedens direkte kontrol.

CDP / GRI rapportering
Det er et krav at man udfylder sin virksomheds CO2-aftryk, også for anlægsaktiver. I det forbrugsbaserede kulstofregnskab multipliceres den økonomiske værdi af købte varer / tjenester med tilsvarende emissionsfaktorer.

GHG-protokollen er den officielle vejledning til at udfylde en CDP-rapport.

Klimaindsats med reel effekt

Gør en forskel for klimaet, der hvor det batter. Måske har I allerede en klimastrategi. Måske er I blot ved at udarbejde en. Fald ikke i fælden med at lave indgribende tiltag, der reelt ikke gør en forskel for klimaet, fordi I mangler overblik over, hvor indsatsen har størst indvirkning. Med Verarcas CO2-beregninger på alle jeres aktiver, får I hurtigt overblik over de største klimasyndere, så I kan arbejde målrettet frem mod en grønnere virksomhed.

Har I styr på CO2-aftrykket for jeres aktiver?
Ellers er det på tide at få det!

Snart er det nemlig et lovkrav at kunne dokumentere CO2-regnskabet på virksomhedens indirekte udledninger, det der også kaldes Scope 3.

Det er her, Verarca kommer ind i billedet.

Med Verarca får I markedets mest præcise værktøj til at beregne jeres CO2-aftryk på alle aktiver – uden ekstra arbejde, efter alle standarder og på forkant med ny lovgivning.

Vær på forkant med loven – og konkurrenterne

I januar 2024 træder loven om CO2-dokumentation i Scope 3 i kraft for store børsnoterede virksomheder. Andre større virksomheder og børsnoterede SMV’er følger trop i årene efter.

Og selvom lovgivningen ikke omfatter jer – endnu – så kan den ramme jer alligevel. Er I leverandør til virksomheder, som omfattes af loven, kan de meget vel stille krav til samme dokumentation fra jer. Ved at få styr på jeres CO2-regnskab allerede nu, er I ikke blot på forkant med loven, I overstiger samtidig kundernes forventninger til jer og sikrer et forspring til konkurrenterne.

Spar arbejdet – automatisk udregning af CO2

Ny lovgivning giver altid ekstra arbejde – med Verarcas anlægskartotek kan denne gang være undtagelsen. Når aktiver oprettes i Verarcas digitale anlægskartotek, samler I nemlig i forvejen al den data, vi har brug for til at beregne CO2-aftrykket – også til fremtidens lovgivning.

Se jeres klimaaftryk allerede i dag

Kom i gang her »

Ærligt CO2-regnskab med sporbar dokumentation

Når I benytter Verarca til at udregne jeres CO2-regnskab, kan I være sikre på, det er ærlige tal, og at sporbarheden er i orden. Med tidens store EU-fokus på greenwashing og en kommende lov om netop dette, er tiden hvor virksomheders “grønne påstande” fik lov at leve uden dokumentation forbi.

Det behøver I heldigvis ikke bekymre jer om. Vi benytter kun sporbare og anerkendte metoder til vores udregning – og det kan vi dokumentere!

Brug samme standard som 9 ud af 10 Fortune 500-virksomheder

Klimaregnskabet er en afgørende faktor for mange virksomheder, og i kraft med, at lovgivningen intensiveres øges kravene til dokumentationen og dermed også beregningsmetoderne. For at du kan være sikker på, at de data du ser i Verarca anvender vi den anerkendte GHG-protokol, som de seneste 20 år har skabt fundamentet for de metoder, som anvendes til måling og styring af drivhusgasemissioner

VI ER KLAR TIL AT RÅDGIVE DIG

Digitalt og compliant CO2-beregner inden for gældende lov