Imødekom EU-krav om CO2-regnskab med Verarca

Nem dataimport og integration Automatisk klimaregnskab af CO2-aftryk Sporbar dokumentation på enhedsniveau

Derfor skal du vælge Verarca

I januar 2024 træder loven om CO2-dokumentation i kraft for store børsnoterede virksomheder. Andre større virksomheder og børsnoterede SMV’er følger trop i årene efter. Og selvom lovgivningen ikke omfatter jer – endnu – så kan den ramme jer alligevel.

Er I leverandører til virksomheder, som omfattes af loven, kan de meget vel stille krav til dokumentation fra jer. Ved at få kontrol over jeres CO2-regnskab allerede nu, er I ikke blot på forkant med loven, men I overgår også kundernes forventninger og opnår en konkurrencefordel.

 

Ny lovgivning giver altid ekstra arbejde…

…med Verarca kan denne gang være undtagelsen. Når Verarca integrerer med jeres regnskabsprogram importeres nemlig al den data, vi har brug for til automatisk at beregne CO2-aftrykket – også til fremtidens lovgivning.

01

Automatisk udregning af CO2

Verarca er det tætteste, du kan komme på at dokumentere din virksomheds CO2-aftryk i realtid. Via integrationen til jeres regnskabsprogram udregner vores AI CO2-aftrykket for samtlige indkøb foretaget i virksomheden, så snart de bogføres. Al data opdateres over natten og er klar i jeres dashboards, når du møder ind på arbejde.
02

Få tallene serveret i overskuelige dashboards

I Verarcas intuitive dashboards får du overblik over jeres totale CO2-aftryk, CO2-aftrykket sammenlignet med foregående år, på varekategorier, på leverandører, fordelt på scopes og meget mere. Du har tallene sort på hvidt - lige til at tage med til bestyrelsen og indsætte i jeres klimaregnskab eller ESG-rapport.
03

Ubesværet import og eksport

Foruden integrationen til jeres regnskabsprogram kan data nemt trækkes ind i Verarca via filimport. Verarca læser både Excel, CSV og PDF-filer og sørger for at al data indsættes i systemet på rette linjer og beriges med CO2-aftryk. Skal du bruge data fra Verarca udenfor programmet? Med pålidelig eksport af data i overskuelige filer er det intet problem.
04

100% dokumenterede og sporbare tal

Alle CO2-aftryk i Verarca udregnes med tal fra anerkendte databaser og får tildelt et unikt, sporbart ID, et såkaldt UUID. Det betyder, at I altid kan stole på tallene i Verarca, og at I har dokumentationen på plads, når klimaregnskabet skal laves. Har I specifikke CO2-aftryk på indkøbet direkte fra producenten indsættes de nemt i systemet, ligesom I kan verificere al data.
05

Tydeligt overblik over klimasyndere

Har I et mål om at nedbringe jeres klimaaftryk, men svært ved at vide, hvor I skal sætte ind for at få effekt? I Verarca får I tydeligt overblik over hvilke indkøb, der belaster klimaet mest, så I kan undersøge alternativer samt hvilke leverandører, der har størst indflydelse på jeres samlede CO2-aftryk, så I kan indgå dialog med dem.

Har I styr på CO2-aftrykket for jeres aktiver?

Ellers er det på tide at få det!

Snart bliver det nemlig et lovkrav at dokumentere CO2-regnskabet for alle virksomhedens udledninger. Her kommer Verarca ind i billedet som den ultimative løsning. Med Verarca får I markedets mest præcise værktøj til at beregne jeres CO2-aftryk på alle indkøb, uanset om det drejer sig om firmabiler og produktionsmaskiner eller blot kuglepenne og printerpapir – uden ekstra arbejde, efter alle standarder og på forkant med ny lovgivning.

Fyldestgørende CO2-beregning i alle scopes

 

Når det kommer til at indsamle pålidelige klimadata fra tredjeparter og navigere gennem forskellige rapporteringsstandarder, kan det virkelig være en udfordring. Vi gør denne proces både enkel og effektiv. Verarca trækker automatisk pålidelig og klimadata fra anerkendte og sporbare databaser, og gør det let for din virksomhed at byde nye kunder med andre rapporteringsstandarder velkomne.

Verarca tilbyder en omfattende oversigt over alle relevante data for udledninger i Scope 1, 2 og 3. Det giver din virksomhed et pålidelig grundlag for klimarapportering og gør det nemt at imødekomme krav fra samarbejdspartnere og kunder, der opererer med forskellige rapporteringsstandarder. Med Verarca er din virksomhed rustet til en problemfri og præcis klimarapportering.

Komplet CO2-udregning er hjertet i Verarca

– men hvad er egentlig Scope 1, 2 og 3?

Med det nye dokumentationskrav for CO2-udledningen er det ikke længere et spørgsmål for virksomheder, om de skal begynde at indsamle disse data. Det er kun et spørgsmål om hvornår. Men hvad dækker de tre scopes inden for CO2-udregning egentlig over?

Scope 1 og 2 dækker groft sagt over energi, der bliver brugt i virksomheden, men bliver produceret et andet sted. Det kan fx være elektriciteten, som bruges på kontoret eller brændstoffet, som bruges til firmabilen. Det afgørende her er, at selve produktionen af energien sker andetsteds.

Scope 3-udledninger er straks vanskeligere. Scope 3 dækker over en virksomheds indirekte udledninger fra både upstream- og downstream-aktiviteter. De indirekte udledninger i Scope 3 er inddelt i 15 kategorier, heriblandt indkøb af varer og tjenester, investeringer, forretningsrejser og meget mere. Ofte vil Scope 3 dække op mod 75-95% af en virksomheds samlede udledning og være uden for virksomhederne direkte kontrol.

Ærligt CO2-regnskab med sporbar dokumentation

Når I anvender Verarca til at udarbejde jeres CO2-regnskab, kan I have fuld tillid til, at tallene er nøjagtige og sporbarheden er 100% i orden. I en tid med øget fokus på greenwashing i EU og kommende lovgivning omkring dette, er dokumentationen af grønne påstande vigtigere end nogensinde. Det behøver I heldigvis ikke bekymre jer om. Vi benytter kun sporbare og anerkendte metoder til vores udregning – og det kan vi naturligvis dokumentere.

 

9 ud af 10 Fortune 500-virksomheder bruger samme metode

Klimaregnskabet er af afgørende betydning for mange virksomheder, og med den voksende lovgivning stiger kravene til dokumentation og beregningsmetoder. Det er afgørende, at du som virksomhed kan stole på de tal, du får fra os. Og det kan du! Med Verarca kan du være sikker på, at 100% sporbarhed og troværdighed i beregningerne ikke er tomme løfter. Vi anvender den anerkendte, internationalt standardiserede GHG-protokol, som de seneste 20 år har skabt fundamentet for de metoder, som anvendes til måling og styring af drivhusgasemissioner.

VI ER KLAR TIL AT RÅDGIVE DIG

Digitalt og compliant CO2-beregner inden for gældende lov